Mulla on sydän
ja se toimii
ja takkuinen tukka mutta
hiukset kuitenkin

tiistai 18. maaliskuuta 2014

Tulkoon mitä vaan tai jääköön tulematta
Auringonpaistetta, järvenrannalla käyskentelyä, rakastuneen nuorenparin salakuvausta, uuden ukulelen rämpyttelyä, 
 ihmeellisen elämän ihmettelyä.Nyt oon tässä.
Kaikki on hyvin.Tulkoon mitä vaan tai jääköön tulematta.
Kaikki on hyvin.

Nyt on hyvä.
Nyt ei sada.
Nyt on nukuttu ja koko päivä aikaa:

Tehdä mitä vaan tai jättää tekemättä.
Kuunnella musiikkia tai kadun ääntä.<3

7 kommenttia:

 1. Siis mä rakastan noita sun hiuksia ihan hulluna.. Oot ehkä saattanut kertoa jo noista sun hiuksista jotain, mutta voisitko kertoa vielä että millä tavalla noi on tehty/kuka teki/oliko kalliit.. yms.. kaikkea mitä vaan mieleen tulee.. mä haluisin kuulla.
  Mulle on tullut kauhea rastakuume. :D Voisit kertoa myös mitä huonoja puolia & tietty hyviä puolia niissä on. Keksi sä mitä haluisit sanoo!
  Mä odotan täällä innolla vastausta. Kiitos ihana.
  Oot kaunis. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos suuresti!<3 tuntuu itestä että ei kyl koskaa oo oikein tyytyväinen tähän päähän :D aina hetken aikaa on sillee et ''näyttäähän tää tukka kivalta'' ja seuraavassa hetkessä jo kriiseilee sen kans :D
   Tuota noin, mistähän aloittaisin.. mulle on laitettu ekat rastat syksyllä 2010, sillon mun isoveli laitto mulle vaan neljä takkua niskatukkaan(pisimpiin hiuksiin, kun mul oli tosiaan leikattu tukka kerroksittain sillon, siks puolet mun rastoista on lyhyempiä :D) kamman ja huovutusneulan avulla. Kuukauden parin sisään mul oli ilmestynyt täysin itsestään joku yli kymmenen rastaa lisää niihin pitkiin hiuksiin ja niitä veli sit vähä muokkaili muistaakseni ihan sormilla ja kammalla takuttamalla.
   Eli tosiaan ei maksanut mitään kun veli niitä teki ja suurin osa muodostui ihan itsestään, mun tukka on aina ollut tosi helposti takkuuntuva et ei tarvinut kyllä vaivaa nähdä takkujen aikaansaamiseksi :--D sillon mul viel oli otsatukka ilman takkuja mut maaliskuussa 2012 mun poikaystävä takutti nekin ihan sormin ja kammalla takuiksi ja ne onki siitä jo iha hurjasti kasvanu ja tiivistynyt :)! pikkuisia rastavauvoja päähän ilmestyy aika säännöllisin väliajoin ihan itsestään.
   Nii ja niitä hyviä ja huonoja puolia sit kehiin, no ensinnäkin se et pitää varautuu siihen että rastat ei aluks oo kovinkaan hienot, et jaksaa olla kärsivällinen niiden kans, se vaatii aikaa et ne alkaa siitä muotoutuu ja asettumaan.
   Rastat muuttuu ja kehittyy kokoajan ja mitä kauemmin ne on ollut päässä ni sitä siistimmiltä ne alkavat näyttää, joten jos on ollu takut pari kuukautta päässä ja tuntuu ettei ne oo ''hienot'' tai hyvät ni ois äärimmäisen typerää ne siinä vaihees lähtä purkamaa ku ei ne oo päässyt viel kunnon rastoiks muodostumaankaan!
   Tosin jos menee kampaajalle ni tavallaan saa heti kerralla ''valmiit'' rastat, mut en todellakaan suosittele sitä, ne vaan tuhoaa ihan täysin sen tukan ja tunkee pään täyteen myrkkyjä, kaikki joilla tiedän kampaamorastat olevan ovat kertoneet kuinka ongelmalliset ne ovat olleet monella tapaa, vaikka rastat on maailman helpoin tukka ''hoitaa', koska ei sun todellisuudessa tarvi tehdä niille mitään muuta ku pestä niitä, ellei sit halua jotenki just tietynlaiset niistä ja tahtoo niitä ite vaik pyöritellä tai muuten muokkailla :D kampaamorastat mun käsityksen mukaan tarvii jotai ihme huoltoa varmaa sen takia ku niihin on sullottu ties mitä paskaa ( nää on sit vaan mun saamaa tietoa ja näkemystä et en sano näitä absoluuttisena totuutena). Riippuu sit täysin tukkalaadusta ja siitä kuinka tuoreet ne on et kuin usein täytyy niitä pestä, mutta ei millään niin usein kuin normaaleja hiuksia joten siitä yhdet pointsit!
   Onhan se ihanaa kun tukkaa ei tarvi varsinaisesti mitenkään laittaa tai huoltaa ja se saa luvan kans olla sellane harakanpelätin :---D helppo reissuski ku ei tarvi kokoaikaa olla pesemässä.
   En oikein tiiä mitä sanoo, kyl mä oon tykänny iha hulluna, mitä enemmän nää tosiaa kehittyy ni kokoaja näyttää paremmalta, joskus saattaa ärsyttää jos haluis laittaa jotenki kiinni ja voi olla vähä vaikeuksia laittaa niitä tietyl taval ylös yms mut seki on nii tukasta ja kampauksesta kiinni :D
   Lähinnä positiivista sanottavaa mul on näistä, ne pienet huonot puolet on nii pieniä et ei ne merkkaa mitään!
   Yks miinus on se et jos ne tiivistyy tälläi näi koviks ku esim mulla ni ne on kastuessa jo aika painavat ja sit vähän niskaa rasittaa.
   Kaikinpuolin lähinnä ihana, helppo ja persoonallinen tukka :) kunhan malttaa olla kärsivällinen siinä alussa!
   Suosittelen myöskin että joku muu ne laittaisi kuin kampaamontäti, ne ei todellisuudessa tiedä rastatukasta yleensä mitään :---D!
   Toivottavasti tästä sekavasta tekstistä nyt oli jotain apua ja jos nyt unohdin jotain oleellista ni kysyhän vaa rohkeasti lisää! :)
   Sopiiko muuten kysyä kukas ihana sielä anonyymin takana on? joku tuntematon lukia vai joku mulle jo valmiiks tuttu olento :)?!<3
   Kiitos sulle kivasta ja mielenkiintoisesta kommentista!

   Poista
 2. Oli apua! Kiitos siis <3 Täällä kirjoittelee tuikituntematon tyttönen Savosta. :D Et tunne siis. Mut oli pakko avata suu ja tulla kirjoittelee sulle, ja ihana olit kun vastasit!

  Vielä sellasta kyselisin että hiukset tietty kasvaa niin näkyykö se rastoissa? että alkaako ne tyyliin ns. kasvamaan ulos tuolta ylhäältä,, että sieltä häviää rastat? tosi hankala kertoa. :D Ja pitääkös alussa olla miten pitkä tukka että saa esim. ton pituiset kun sulla?

  Ja kun esim. mulla on nyt ihan "normi hiukset" jotka pesin eilen.. ja jos aattelee että haluisin näihin alkaa tekee rastoja niin voiko niitä alkaa heti tekemään, vai pitääkö olla pesemättä ja harjaamatta vähään aikaan vai? vai voiko puhtaisiin ja silkkisiin hiuksiin alkaa tekee ihan tosta noin? eli siis tuperaa vaan? jostain luvin että jos huovutusneulalla tekee niin se katkoo hiuksia? mutta siis tupeeramalla ja pyörittelemälläkö niitä tulee sit? :D Häh. oon tyhmä. anteeks. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä!:) kiva kun kirjoitit, niin harvoin saa ennestään tuntemattomilta ihmisiltä viestiä täällä!

   Joo tottahan toki se näkyy, ei ne rastat häviä mihinkään, tai siis ihan samalla tavalla se tukka kasvaa mut toki sitä irtohiusta aika paljon aina päässä on ja rastoihin tulee siihen päälle tavallaan mut kyl se siitä sit aina kiinnittyy niihin rastoihinkin :)! ööh apua tuohon pituusasiaan on vähän hankala vastata kun se riippuu niin paljo siitä tyylistä kuinka ne rastat tekee et kuinka paljon ne lyhenee :D mul ei ne nyt aluksi lyhentynyt juurikaan mut mitä enemmän ne tiivistyy ni sitä mukaa ne myös vähä lyhenee, vaikkakin myös se tukka kasvaa mut ei ihan nii nopeeta tahtia kasva kun tiivistyy ja sekin riippuu tietty tukasta :---D Tosiaan niitä rastojenteko tyylejä on aika monia, mun poikaystävä on aika monelle tehnyt rastat sillai jännästi sitomalla sitä tukkaa, toi ''sitominen'' on ehkä vähä huono kuvaava sana kun sitä on aika vaikea selittää miten se sen tekee :D ja sit kammalla tupeeraamalla/pyörittelemällä.
   Huovutusneula tosiaan katkoo sitä tukkaa et en enää kyl suosittelis sillä tavalla rastoja tekemään, tai ainakaan paljoa käyttämään sitä neulaa.
   Kannattaa vierailla takkutukkafoorumilla, sieltä löytyy varmasti vielä paljon enemmän kokemuksia ja tietoa ihmisiltä tästä kyseisestä asiasta ja myös sieltä voi löytää ympäri Suomen ihmisiä jotka vaihtelevasta summasta tekevät rastoja halukkaille :)!
   Ja tosiaan ei ole mitään väliä onko tukka puhdas vai likainen vai takkuinen :D minkälaiseen tukkaan tahansa se tekeminen onnistuu.

   Poista
 3. Mutta kun siis... kerrotaan että rastoja ei tarvitse pestä usein, n. kerran viikossa tai jotain sinne päin.. mutta entä jos on kova saunomaan ja saunoo/kastelee hiukset tyyliin 3 kertaa viikossa? :D onko haittaa jos käy useasti saunassa tai suihkussa.. muutakun että ne pitää kuivua hyvin? kestääkö rastat kauan kuivua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se riippuu just tukasta kuin usein sitä täytyy pestä ja se siis riippuu ihan täysin myös tukasta kuin kauan kestää kuivua, mulla on niin tiivis tukka jo et menee kokonainen päivä siihen kuivumiseen ja toi et jos pesee nuin usein ni siinä täytyy sit olla varma siitä että se tukka kans kerkee kuivua kunnolla et ei se kyl tuos ajas kerkeä kauhean kauaa olla kuivana et jos se on pitkän aikaa jatkuvasti kosteena ni riskinä on et se homehtuu.

   Poista

Kiitos kun ilahdutit päivääni kommentilla! :--)