Mulla on sydän
ja se toimii
ja takkuinen tukka mutta
hiukset kuitenkin

tiistai 18. elokuuta 2015

Luostarinmäen käsityöläismuseo


Viime viikolla mentiin vierailemaan Luostarinmäen käsityöläismuseossa.
Tässä vähän tarkempaa informaatiota kyseisestä paikasta(wikipediasta ;D):

''Luostarinmäen käsityöläismuseo on Turun keskustassa, Vartiovuoren kupeessa sijaitseva ulkoilmamuseo.
Ulkoilmamuseona se on maailmanlaajuisestikin poikkeuksellisen arvokas kokonaisuus, sillä alueen rakennukset sijaitsevat alkuperäisillä paikoillaan.
Luostarinmäki on myös Turun ainoa yhtenäinen puutaloalue, joka säilyi sijaintinsa ansiosta Turun palosta vuonna 1827.

Museo käsittää kahdeksantoista 1700-luvun lopussa ja 1800-luvun alussa rakennettua puutalokorttelia, jotka koostuvat yli kolmestakymmenestä alkuperäisillä paikoillaan säilyneistä puutaloista. Taloihin on sisustettu esiteollisen ajan kaupunkityöläisten verstaita ja koteja.
Kesäaikaan verstaissa työskentelee käsityöläisiä, jotta kävijöillä on mahdollisuus tutustua perinteisiin käsityöammatteihin.
Museovalvojat, oppaat ja käsityöläiset ovat museotoiminnan alusta saakka pukeutunuut ajanmukaisiin asuihin ja esittelevät puolestaan näin 1700-1900- luvun alun kansaomaista pukeutumista.
Museossa toimii myös oma postikonttori sekä kaksi kauppaa: Höökarin puodista voi ostaa vanhan ajan makeisia truuttiin pakattuna ja museokauppa Hantvärkistä muun muassa museossa valmistettuja käsityötuotteita.
Lisäksi museoalueen ulkopuolella toimii kahvila Kisälli 1800-luvun puolivälissä rakennetussa talossa.''Mul ei oo muuta lisättävää kun nää mun ottamat kuvat!!
Kuvattavaa kyllä riitti, ikävä kyllä kesken kaiken mulla loppu kamerasta akku ja jäi vielä paljon kuvaamatta, mut tulihan näitä kuvia silti ihan kiitettävä määrä.
Musta nää kuvat on tosi hienoja, mut ikävä kyllä tää paska bloggeri jotenki raiskaa näitä ja nää on paljo rakeisimpia...
Oon tehny tätä postausta nii kauan etten jaksa kyl yrittää vaikuttaa tohon asiaan enää mitenkää joten näillä mennään!


3 kommenttia:

  1. Jee tuo oli ihana päivä ja ihana visiitti :) Blogger on kyllä välillä niin rasittava... kannatti vaihtaa blogialustaa heh.

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoinen paikka - tuolla pitää käydä.

    VastaaPoista
  3. Aivan ihanan olonen paikka!♥ varmasti poikkeamisen arvonen :>

    VastaaPoista

Kiitos kun ilahdutit päivääni kommentilla! :--)